Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Igor Dodon va participa la un grup de lucru comun cu Comisia Economică Eurasiatică care va examina cum poate fi pus în aplicare un memorandum semnat de șeful statului în aprilie ca Republica Moldova să devină membru observator al Uniunii Economice Eurasiatice dominată de Rusia.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

Ministrul de externe Andrei Galbur se află în vizită în Suedia, una din țările donatoare pentru Republica Moldova

Din agenda internațională:

În Marea Britanie au loc alegeri parlamentare anticipate la care șefa guvernului conservator, Theresa May, speră să-și întărească poziția de negociere cu Uniunea Europeană a condițiilor Brexit-ului.

În Statele Unite, fostul director al FBI, James Comey, care a fost demis de președintele Donald Trump, va fi audiat de Comitetul pentru Informații din Senat în ancheta posibilelor contacte inoportune între anturajul lui Trump și Rusia

În Kazahstan, la Astana, are loc summit-ul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

La Bruxelles, Comitetul UE pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen va dezbate chestiunea violenței împotriva femeilor în țările candidate din Balcanii de Vest și în Turcia.

În Germania începe forumul Langenburg despre modul de viață sustenabil, printre participanți numărându-se prințul britanic Charles și fostul secretar general al ONU, Kofi Annan.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG