Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc ședința Parlamentului. Pe agendă figurează, între altele, proiectul Legii integrității, parte a reformelor anticorupție.

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, va susține o conferință de presă la Chișinău.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

Premierul Pavel Filip va participa, la Căușeni, la o întâlnire cu veteranii și pensionarii Ministerului de Interne din zonele de Centru și Sud ale Republicii Moldova.

Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, Ministerul Sănătății va organiza o conferință de presă despre măsurile contra fumatului.

Va avea loc o ceremonie de depunere de flori la Cimitirul de onoare al ostașilor români de la Țiganca, raionul Cantemir.

La cinematograful Odeon din Chișinău, are loc gala de deschidere a noii ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar „Cronograf”.

Din agenda internațională:

La Bruxelles, are loc un summit NATO, la care vor participa în premieră noii președinți ai Statelor Unite și Franței, Donald Trump și Emmanuel Macron. Summit-ul va include numeroase întrevederi bilaterale.

Premierul rus Dmitri Medvedev găzduiește o reuniune de două zile a șefilor de guverne din CSI, în orașul Kazan. Premierul moldovean nu participă.

La Moscova, începe o vizită de două zile ministrul de externe al Chinei, Wang Yi.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se va întâlni, la Bruxelles, cu șefii instituțiilor Uniunii Europene.

XS
SM
MD
LG