Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lumea


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău se vor reuni în ședințe mai multe comisii ale parlamentului, dar și guvernul premierului Pavel Filip.

Tot în capitală este programată masa rotundă organizată de Centrul de Resurse Juridice din Moldova și Centrul European pentru Drept Necomercial din Budapesta cu tema „Implicarea organizațiilor societății civile în afacerile publice: activități politice și politici publice”.

La guvern va avea loc spre seară o conferință de presă susținută de Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Gheorghe Bălan, și Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim.

Alt eveniment semnalat pentru astăzi tot în capitală este Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret.

Câteva evenimente din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

Ministrul de externe german, vice-cancelarul Sigmar Gabriel, vizitează China.

La Roma, președintele american Donald Trump se întâlnește cu președintele și premierul Italiei, va fi primit de asemenea la Vatican de Papa Francisc, urmând să plece apoi spre Bruxelles, unde va avea azi întâlniri cu liderii UE și va participa mâine la summit-ul NATO.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG