Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Florența are loc o conferință internațională cu participarea liderilor UE: Președintele CE Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Sunt așteptate rezultatele alegerilor parlamentare ținute joi, 4 mai în Algeria.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:12 0:00
Link direct

În Franța se încheie oficial la miezul nopții campania electorală a turului al doilea al alegerilor prezidențiale, la care se vor confrunta duminică Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Din agenda internă:

La Chișinău, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, are o întrevedere cu Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea. Prințul va vizita tot astăzi Universitatea de Stat din Moldova și se va întâlni cu premierul Pavel Filip.

Alt oaspete întâmpinat astăzi în capitală este premierul Turciei, Binali Yildirim, care va avea și el întâlniri cu președintele și premierul și va fi însoțit de o delegație guvernamentală.

Tot la Chișinău are loc ședința Parlamentului Republicii Moldova.

Asociația Presei Independente ține o masă rotundă cu tema „Starea critică a presei scrise din Moldova”.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG