Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei:

Ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, își continuă vizita de două zile la Chișinău.

La Universitatea de stat se lansează campania de informare Erasmus+, pentru studenții interesați de stagii de studii în UE.

La Centrul de Investigații Jurnalistice are loc Ședința Clubului Jurnaliștilor de Investigație cu tema „Justiția din Republica Moldova: de la dosarul Boboc până la cazul Brăguță. Lecția neînvățată din aprilie 2009”.

Experții Comisiei de la Veneția prezintă la Palatul Republicii din capitală avizele pe marginea a două proiecte care vizează securitatea informațională și eliminarea lacunelor din legislația care vizează integritatea teritorială a țării și combaterea activității extremiste.

Din agenda internațională a zilei, anunțată de Reuters:

Președintele polonez Andrzej Duda se întâlnește cu omologul său din Germania, Frank-Walter Steinmeier, în Malta.

Ministrul de externe al Danemarcei, Anders Samuelsen, vizitează Estonia și Letonia.

La Bruxelles are loc Consiliul de afaceri interne al UE.

Președintele kirghiz Almazbek Atambayev se întâlnește la Soci cu președintele rus Vladimir Putin.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG