Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda internă și internațională

Președintele Parlamentului va stabili agenda sesiunii parlamentare împreună cu președinții comisiilor permanente. După ședință, Andrian Candu va discuta cu presa.

Premierul Pavel Filip merge la Odesa, unde are planificată o întrevedere cu omologul său de la Kiev Volodimir Groisman și unde participă la Conferința internațională: „Coridoarele integrate de transport Europa-Asia”.

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, care se află într-o vizită în Republica Moldova, va prezenta presei bilantul vizitei sale de la Chisinau si Tiraspol.

Astazi, este Ziua internțională a Alfabetizării. La Paris are loc o conferință internațională UNESCO la care se discuta despre ce fel de instrumente ar fi necesare oamenilor pentru a putea face față într-o societate din ce în ce mai digitalizată.

Macedonia își aniversează independența. Ministrul de externe din Pakistan începe un turneu în China, Rusia, Iran și Turcia.

In Turcia se află astazi o delegatie a Parlamentului german care ar trebui sa viziteze baza NATO de la Konia. Relațiile dintre Ankara si Berlin sunt extrem de tensionate , după arestarea de către Turcia a mai multor cetățeni germani, printre care si corespondentul cotidianului „Die Welt”.

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan se va afla azi și mîine la Astana.

În Ucraina încep exercitiile militare Rapid Trident la care ar trebui să participe si militari moldoveni.

Si tot astăzi este si ziua solidaritatii între jurnalisti.

XS
SM
MD
LG