Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei,

Câteva repere din agenda zilei:

La Chișinău are loc ședința Parlamentului. Ordinea de zi include modificări la Legea cu privire la statutul judecătorului și Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

Noua viceprim-ministră pentru reintegrare, Cristina Lesnic, se va întâlni la sediul misiunii OSCE din Chișinău cu Vitali Ignatiev, reprezentantul politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, va participa la mitingul solemn organizat cu ocazia Zilei comemorării celor căzuți în războiul purtat de Uniunea Sovietică în Afganistan.

Repere ale agendei internaționale:

Secretarul de stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, ajunge la Ankara, în cadrul unui turneu regional de o săptămână, urmând să poarte convorbiri cu președintele Recep Tayyip Erdogan pe marginea conflictului din Siria și disputelor diplomatice bilaterale.

Miniștri afacerilor externe din țările Uniunii Europene se adună la Sofia pentru o reuniune de două zile.

La Paris, ministrul francez al finanțelor Bruno Le Maire și directoarea FMI, Christine Lagarde, vor vorbi la o conferință despre reforma zonei euro.

Premierul turc Binali Yildirim vizitează Republica Belarus pentru convorbiri cu liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki se întâlnește la Berlin cu cancelara germană Angela Merkel.

La Berlin, începe cea de-a 68-a ediția a Festivalului Internațional de Film, care va dura până pe 25 februarie.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG