Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimentele anunțate ale zilei.

Premierul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri. Agenda include un proiect de modificare a Codului Electoral pentru a se introduce prevederea că persoanele care candidează la funcții publice trebuie să fie verificate în cadrul unui examen psihiatric.

Deputații reveniți din vacanță se întrunesc în comisiile de specialitate.

Reprezentantul Special al președinției austriece a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, începe o vizită de trei zile în R. Moldova.

Din agenda internațională:

Miniștrii de externe și ai apărării din țările Uniunii Europene încep o reuniune de două zile în Estonia.

Curtea Europeană de Justiție urmează să ia o decizie în chestiunea refuzului Ungariei și Slovaciei să accepte cota europeană obligatorie de imigranți.

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in în orașul Vladivostok din estul Rusiei pentru a discuta despre tensiunile cu Coreea de Nord, în marginea unui forum economic.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, începe o vizită de două zile la Moscova, pe fundalul tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Miniștrii de externe ai Turciei, Georgiei și Azerbaidjanului se întâlnesc la Baku.

Papa Francisc începe o vizită în Columbia pentru a sărbători un an de la acordul de pace menit să pună capăt unei jumătăți de secol de război civil în această țară.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG