Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, președintele Igor Dodon găzduiește un forum intitulat „Uniunea Economică Euroasiatică – Republica Moldova”. Guvernul a refuzat să participe.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, participă, la Luxemburg, la o reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, o platformă informală lansată, în 2010, la inițiativa României și Franței.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:09 0:00
Link direct

La Luxembourg are loc reuniunea miniștrilor de externe din Uniunea Europeană.

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel se va întâlni cu premierul slovac Robert Fico și cu omologul său ceh, Bohuslav Sobotka.

La St. Petersburg, președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu omologul său belarus Alyaxandr Lukașenka.

La Washington, președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi se va întâlni cu președintele american Donald Trump.

Israelul găzduiește la Ierusalim convorbiri ale miniștrilor europeni ai energiei despre construcția unei conducte de gaze prin Marea Mediterană.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG