Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Agenda principalelor evenimente ale zilei.

La Chișinău are loc ședința în plen a Parlamentului.

Fostul președintele al României, Traian Băsescu va ține o conferință cu tema „Unirea Republicii Moldova cu România - între ideal și necesitate strategică”. Băsescu se află de miercuri la Chișinău, unde a dat un lung interviu Europei Libere în care vorbeste despre situația în zona Mării Negre, criza din Transnistria, și despre referendumul de duminică, de la Chișinău. Interviul poate fi cititit pe pagina noastră de internet la Europaliberă.org

Freedom House și CIJM invită la discuțiile publice cu tema: „Integritatea justiției între două strategii de reformă: provocări şi perspective”

Din agenda internațională:

Președintele Armeniei Serj Sarkisian încheie vizita începută miercuri la Moscova.

La Strasbourg continuă runiunea comisiei parlamentare de asociere a Uniunii Europene cu Kosovo, iar la Bruxelles are loc o reuniune a Consiliul de stabilizare și Asociere dintre Uniunea Europeană și Serbia.

Potrivit calendarul Națiunilor Unite, astăzi se celebrează Ziua internațională a toleranței.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG