Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Imagine generică

Agenda principalelor evenimente ale zilei

La Comitetul ONU împotriva torturii cu sediul la Geneva este audiat astăzi un raport despre situația din Republica Moldova.

La Chișinău sunt prezentate astăzi rezultatelor proiectelor privind combaterea discriminării, agenda digitală, consolidarea sistemului judiciar și alegerile din Republica Moldova.

Partidul Comuniștilor urmează să marcheze 100 de ani de la revoluția bolșevică rusă din 1917 cu depuneri și un miting de flori la monumentul liderului bolșevic Vladimir Lenin de la complexul Mold-Expo din Chișinău.

Președintele Statelor Unite se întâlnește cu președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, la Seoul, a doua escală a unui turneu asiatic de 12 zile al lui Donald Trump, care mai urmează să rostească un discurs în Parlamentul sud-coreean despre alianța și prietenia celor două țări.

Premierul turc Binali Yıldırım începe o vizită de câteva zile în Statele Unite, urmând să poarte convorbiri cu vicepreședintele american Mike Pence pe fundalul crizei vizelor și altor tensiuni din relația bilaterală.

Astăzi este termenul limită în care partidele catalane trebuie să anunțe dacă participă ca o singură forță în alegerile regionale anticipate din Catalonia convocate luna viitoare de Madrid după demiterea guvernului regional din cauza proclamării unilaterale a independenței.

Vicepremierul ucrainean pentru integrarea europeană și euroatlantică, Ivanna Klympush-Tsintsadze, se întâlnește la Bruxelles cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru euro și dialogul social, Valdis Dombrovskis.

Tot la Bruxelles, are loc Consiliul European pentru afaceri economice și financiare.

XS
SM
MD
LG