Linkuri accesibilitate

Adolescenții moldoveni învață să țină conferințe după modelul american TED-Ed

America House de la Chişinău a organizat o conferință din seria TED-Ed, în cadrul căreia șapte tinere și-au pronunțat în fața publicului expuneri în limba engleză pregătite pentru acest eveniment. Pentru majoritatea adolescentelor a fost prima experiență de prezentare a unui discurs în public.

TED, abreviere pentru „Technology, Entertainment, Design – Tehnologie Divertisment și Design” este o organizație non-profit din Statele Unite, dedicată răspîndirii ideilor, de obicei, sub o forma unor expuneri scurte, concentrate (18 minute sau mai puțin). Seria conferințelor, începută în 1984, cu una despre tehnologie, spectacol, și design, acoperă în prezent aproape toate temele de interes - de la știință și afaceri, la problemele mondiale - cu traduceri în peste o sută de limbi. TED organizează în paralel și evenimente în diverse țări ale lumii, pentru a ajuta la răspîndirea ideilor ce „merită promovate”.

În Moldova, timp de șase luni, cele șapte eleve au fost învățate cum se scrie o conferință/expunere de tip TED și au fost ajutate la elaborarea discursurilor lor.

Încarcă mai mult

16x9 Image

Lina Grâu

Jurnalistă, specializată în spațiul post-sovietic, co-autoarea emisiunii „Dialoguri transnistrene”. 

XS
SM
MD
LG