Linkuri accesibilitate

Acuzații de corupție în Congresul american


Procurorii îl acuză pe Menendez și pe soția sa că au acceptat "sute de mii de dolari în mită" în numerar, aur, daruri fastuoase și alte cheltuieli
Procurorii îl acuză pe Menendez și pe soția sa că au acceptat "sute de mii de dolari în mită" în numerar, aur, daruri fastuoase și alte cheltuieli

Senatorul democrat de New Jersey Bob Menendez se confruntă cu apeluri crescânde de demisie după ce a fost inculpat săptămâna trecută sub acuzații de mită.

Menendez, care a fost inculpat împreună cu soția sa, Nadine Menendez, a refuzat să demisioneze și a declarat că "nu pleacă nicăieri." Procurorii îl acuză pe Menendez și pe soția sa că au acceptat "sute de mii de dolari în mită" în numerar, aur, daruri fastuoase și alte cheltuieli în schimbul folosirii influenței sale pentru a ajuta trei oameni de afaceri din New Jersey.

Acuzații de corupție în Congresul american
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

Senatorul este, de asemenea, acuzat că a folosit funcția sa oficială pentru a promova interesele guvernului Egiptului, inclusiv prin furnizarea de "informații sensibile ale guvernului american."Senatorul din New Jersey, care a fost președinte al Comitetului pentru Relații Externe din Senat înainte de a demisiona vineri, a fost confruntat și în trecut cu acuzații legate de corupție.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer a declarat vineri că demisia lui Menendez din funcția de președinte al comitetului este temporară, "până când problema va fi rezolvată." Deputata democrată Alexandria Ocasio-Cortez a afirmat că situația este "foarte nefericită", dar consideră că este în cel mai bun interes al senatorului Menendez să demisioneze în acest moment. Ea a subliniat că detalii din actul de acuzare sunt extrem de grave. Cu toate acestea, Ocasio-Cortez a subliniat că toată lumea trebuie să beneficieze de "presumpția de nevinovăție până la proba contrarie."

Guvernatorul New Jersey, Phil Murphy, împreună cu aproape toți membrii delegației democrate din Camera Reprezentanților a statului, au cerut demisia lui Menendez, considerând că acuzațiile compromit capacitatea senatorului de a își reprezenta eficace statul.

Deputatul democrat Andy Kim a anunțat că va candida împotriva lui Menendez în 2024, subliniind că statul "merită mai mult". În timp ce Menendez susține că acuzațiile împotriva sa au legătură cu originea sa hispanică, el a afirmat că "nu pleacă nicăieri" și va continua să lupte pentru cetățenii New Jersey "cu același succes pe care l-a avut și până acum."

Următorul pas în această situație va fi desfășurarea procesului penal împotriva lei Menendez și a soției sale, în care aceștia vor avea oportunitatea de a-și prezenta apărarea.

XS
SM
MD
LG