Linkuri accesibilitate

Catastrofa aeriană din Rusia


La locul accidentului

Agențiile de presă rusești spun că la bordul aeronavei Antonov AN-148 se aflau 71 de oameni.

Un avion al companiei rusești Saratov Airlines s-a prăbușit duminică după prânz la 80 km sud-est de Moscova, lângă satul Stepanovskoe din districtul Ramensky, la mai puțin se 10 minute după decolarea de pe aeroportul moscovit Domodedovo cu destinația Orsk, în regiunea Orenburg din Urali.

Agențiile de presă rusești spun că la bordul aeronavei Antonov AN-148 se aflau 71 de oameni, dintre care 65 de pasageri.

Martori oculari din satul Argunovo au spus că au văzut avionul cuprins de flăcări prăbușindu-se. S-a relatat că au fost găsite fragmente din aeronavă și câteva cadavre și că nu există supraviețuitori.

Un avion Antonov An-148
Un avion Antonov An-148

Avionul de fabricație rusească era vechi de șapte ani. Ministerul Transporturilor a spus că vremea nefavorabilă, eroarea de pilot sau o defecțiune tehnică sunt cauzele cele mai probabile ale prăbușirii.

Presa rusă a relatat că serviciile de urgență nu au reușit să ajungă la locul catastrofei pe șosea, astfel că membrii echipelor de salvare, cam 150 la număr, au ajuns pe jos.

TASS a relatat că președintele rus Vladimir Putin a dispus constituirea unei comisii de anchetă și a transmis condoleanțe rudelor victimelor.

Potrivit unui site specializat în aviatică, compania Saratov Airlines a primit din partea autorităților ruse în octombrie 2015 interdicție de a zbura pe curse internaționale din cauza încălcării normelor de siguranță.

Prăbușirile de avioane nu sunt ieșite din comun în Rusia. Potrivit datelor DPA, din 2010 au avut loc cel puțin patru accidente grave ale aeronavelor comerciale civile, soldate cu moartea a peste 240 de persoane.

În decembrie 2016 un avion militar cu celebrul cor al Armatei Roșii s-a prăbușit după decolarea de la Soci, omorând toate persoanele aflate la bord. Corul urma să dea un concert pentru militarii ruși din Siria. Acea prăbușire a fost pusă pe seama unei erori de pilotaj.

XS
SM
MD
LG