Linkuri accesibilitate

Alexandru Slusari: „Este ziua poporului, nu a uzurpatorului!” (VIDEO)


Chișinău, 26 august 2018
Chișinău, 26 august 2018

Vicepreședintele PPDA anunță că protestul anti-guvernamental va continua și luni, Ziua Independenței R. Moldova.

Opoziția moldoveană pro-europeană grupată în „Mișcarea de rezistență națională ACUM” continua sa protesteze revenind in centrul Chișinăului după ce Piaţa Marii Adunări Naţionale era ocupată de tabăra lui Ilan Şor. Organizatorii protestului opoziției spun că ar fi zeci de mii de oameni și vor ca demonstrația să continue și luni, de Ziua Independenței. Mişcarea de rezistenţă ACUM e hotarată sa stea in stradă pană la o victorie a protestatarilor, ne-a spus vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

Valentina Ursu în dialog cu Alexandru Slusari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link direct

Europa Liberă: V-a luat prin surprindere ceea ce s-a întâmplat astăzi în inima Chișinăului, în Piața Marii Adunări Naționale?

Alexandru Slusari: „Știți, noi deja suntem deprinși cu toate mârșăviile regimului, dar desigur nu ne-am gândit că cu atâta impertinență această gașcă criminală – alte cuvinte eu nu am – fără declarație, fără să se conformeze cadrului legal au apărut azi în Piață în frunte cu o persoană care de mult ar trebui să șadă la închisoare. Și încă și a fost păzită de sute de polițiști.”

Simpatizanții lui Șor au agresat-o pe corespondenta Europei Libere
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:21 0:00

Europa Liberă: La cine vă referiți?

Alexandru Slusari: „Mă refer la manifestarea celor aduși de Ilan Șor, care n-au avut autorizație, n-au făcut declarație și n-au avut ce căuta azi în Piața Marii Adunări Naționale. Dar acesta a fost planul lor – să ne provoace, să provoace violențe, să provoace altercații, știind că vin zeci de mii de oameni revoltați, că acesta a fost planul pervers al lui Plahotniuc și după asta să nu înțeleagă nimeni cine a bătut, pe cine a bătut, cine a vărsat sânge... Acesta a fost planul lui Plahotniuc, dar – slavă Domnului! – noi n-am permis, cu mici incidente, cu unele îmbrânceli, dar am reușit să stăpânim situația.”

Europa Liberă: S-a reușit să fie împiedicat acest protest de astăzi?

Alexandru Slusari: „Până la urmă, nu, că lume s-a adunat foarte multă. Dacă Dvs. o să vedeți live-urile, acum o să vedeți că sunt minimum zeci de mii oameni. Lumea s-a adunat foarte bună, lumea n-are de gând să plece și noi iată acum ne întoarcem în Piața Marii Adunări Naționale, care deja este eliberată de acești mercenari, păziți de polițiștii plătiți din banii noștri.”

Cele două proteste din Piaţa Marii Adunări Naţionale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:16 0:00

Europa Liberă: Și ce vreți să faceți în continuare?

Alexandru Slusari: „Protest permanent! Urmează să fie mutată scena în locul nostru inițial stabilit și noi suntem hotărâți să rămânem pe noapte. Mâine îi Ziua Independenței. Este ziua poporului, nu a uzurpatorului și noi mâine-dimineață vrem să întâlnim această zi a libertății, să transformăm Piața Marii Adunări Naționale într-o insulă a libertății adevărate într-un stat capturat.”

XS
SM
MD
LG