Linkuri accesibilitate

Acuze lipsite de probe împotriva premierului Filat (Timpul)


Experții anonimi și moldovenismul (Jurnal de Chișinău).


Vitalie Ciobanu scrie în Adevărul că discrepanţa este prea mare. Un popor drept credincios, care asaltează bisericile in noaptea invierii, isi descopera in zilele obisnuite o sete sangvinară desprinsă parca din filmele de groază. Crime s-au intamplat mereu, dar nu se făcea atâta tapaj, dar astazi crima se vinde bine, curiozitatea oamenilor pentru morbid este constantă, scrie Vitalie Ciobanu.

În ziarul Comunistul, după cum era de aşteptat, puteţi găsi mai multe articole in care se scrie ca soluţia Chisinaului este candidatul alegerilor locale, Igor Dodon. Moldova Suverană titrează „Traditiile moştenite din trecut continuă sa influenţeze sistemul judiciar moldovenesc”.

Viorel Mihail ne indeamna in Saptamina sa urmărim mai atent posturile TV occidentale. Euronews de exemplu, ca sa vedem cum ele, aşa libere, ar spăla creierile propriilor cetăţeni. „Sârbii sunt canibali”, „Saddam are bombă atomică”. Iar unul din titlurile actuale este „Kaddafi omoară populaţia civilă”. Viorel Mihail scrie ca mai tarziu totusi s-a vazut ca sârbii nu maninca oameni, iar că Saddam n-a avut bombă atomică.

În Timpul, scriitorul Constantin Cheianu scrie despre mai multe acuze la adresa prim-ministrului Vlad Filat şi precizează că „Toate acestea pot fi adevarate, dar pina acum chiar nu am vazut vreo proba concludenta si convingatoare in acest sens”.

Jurnal de Chisinau publica povestea unui băiat care mătură străzile din Chisinau de la varsta de 18 ani şi visează sa calatorească peste mari şi ţări. Tot acolo editorialistul Nicolae Negru scrie despre expertii anonimi care promovează moldovenismul. Ceea ce nu par sa inteleaga ei, scrie Nicolae Negru, este ca oricum ne-am numi, moldoveni sau români, suntem aceeaşi. Asta, bineinteles, daca privim istoria nu pe segmentele care ne convin, ci pe toata lungimea ei, de la formarea poporului daco-român. De la Petru Bogatu puteţi afla, in Jurnal de Chisinau, ce il leagă pe Plugaru de Medvedev şi Lukaşenko.

Moldavskie Vedomosti publica un articol titrat: „Reforma teoretica a Ministerului Afacerilor Interne”. Autoarea scrie ca in cadrul MAI sunt examinate doua cai de realizare a schimbarilor conceputale. Radicala si abrupta, cum s-a facut in Georgia sau treptata. Judecind dupa toate, autoritatile inclina spre cea de-a doua varianta, care poata dura ani multi si care poate supravietui mai multe guverne.
XS
SM
MD
LG