Linkuri accesibilitate

O misiune britanică de 20 de experți militari va fi trimisă în Libia pentru a organiza trupele rebele față de regimul Gaddafi


Marea Britanie a anunţat că trimite experti militari pe teren, in Libia, pentru a ajuta forţele antiguvernamentale să se organizeze mai bine în confruntarea cu trupele colonelului Moammar Gaddafi. Potrivit ministrului britanic de externe, William Hague, misiunea celor 20 de ofiţeri superiori britanici nu ar depăşi mandatul ONU in baza căruia forţele internaţionale şi NATO au lansat atacuri menite să apere civilii din localităţile asediate de trupele liderului de la Tripoli.
Ministrul francez de externe Alain Juppe a declarat ieri că ţara sa se opune trimiterii de militari pe teren in Libia.
Reprezentanţi ai regimului Gaddafi au criticat decizia Londrei şi au avertizat că trimiterea de experţi militari pe teren nu va face decît să prelungească luptele.
Pe teren, luptele continuă la Misrata, iar înalţi reprezentanţi ai NATO au afirmat că în ciuda daunelor masive produse de atacurile NATO asupra obiectivelor militare libiene, forţele colonelului Gaddafi continuă să aibă o putere militară „considerabilă” pentru a ataca poziţiile trupelor anti-guvernamentale.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG