Linkuri accesibilitate

Iertare și politică în Săptămîna patimilor


Drumul spre împăcare trece prin iertare (Timpul).


„Este un păcat să fii comunist”. Face parte din lista pacatelor pe care editorialista din Timpul, Nelly Gâştemulte a gasit-o intr-o biserică în ziua Floriilor. Lista cu păcate are intenţia să amintească creştinilor fiecare păcat săvârşit. Mai ales ca in conditiile unui om modern aproape fiecare faptă a sa reprezintă un păcat.

Tot in Timpul, Constantin Tănase scrie despre iertare. Ploile s-au retras, a iesit din nou soarele, Moldova e iarasi frumoasa. Am avut un an cumplit, plin de crime oribile si razboaie. Iar drumul spre impacare trece prin iertare, scrie el. Saptamina patimilor este un bun prilej sa ne oprim si sa ne iertam din inimă.

Şi colegul nostru Alexandru Canţîr scrie in Adevărul despre Paşti şi Blajini, pentru ca, scrie el, pare oarecum jenant să se vorbească banalităţi politice in această saptamina. Editorialistul scrie despre Tecla, Eftinia şi Olimpiada, trei femei trecute de mult timp de vremea tinereţii. Pe care le trădau doar mainile pietrificate de muncă şi ridurile. In rest insa tenul feţii ar fi de invidiat pentru orice 90-60-90, scrie Alexandru Canţâr.
XS
SM
MD
LG