Linkuri accesibilitate

Aroganța și apucăturile liderului PLDM (Jurnal de Chișinău).


Vitalie Ciobanu scrie in Adevarul ca Igor Dodon, care părea o candidatură mai ingrijită in comparaţie cu ofertele precedente ale Partidului Comunistilor, spre exemplu şoferul Zgardan sau „manuşa roşie” Iordan - a reuşit sa ne stupefieze cu nişte declaratii românofobe de cea mai joasă speţă. Iar despre actualul primar de Chisinau, Dorin Chirtoacă merita tot respectul nostru – scrie Vitalie Ciobanu, pentru ca a rezistat la atacurile guvernarii comuniste. Problema lui este ca are un apetit special pentru gestul simbolic-cultural, scapindu-i detaliile unei bune asfaltări.

Constantin Tănase explica in editorialul lui din Timpul de ce a fost prea ingaduitor şi apoi de ce l-a „periat” pe Filat. Pentru ca obiectivul a fost atins, au fost inlaturati comunistii de la guvernare. Tanase scrie ca i-i ruşine de altceva: de evolutia lui Filat si renunţarea lui la idealurile sale iniţiale.

În Jurnal de Chisinau, Nicolae Negru scrie ca Aroganţa şi apucăturile liderului PLDM dezamagesc tot mai mult. Filat se comportă ca un animal politic perfect, rapace, nestapânit cand nu-l ameninta nimic. Iar in faţa primejdiei de a fi pedepsit se comporta rational, temperat si prudent. El nu-si da seama ca starea de permanentă confruntare displace alegatorilor. Şi tot acolo Petru Bogatu scrie ca retragerea lui Alexandru Tanase din PLDM a fost un casus belli, adica doar o justificare pentru a pune toate tunurile mediatice pe Vlad Filat.

In nicio ţară din lume nu se face politica fara bani nedeclaraţi. Viorel Mihail il roagă pe domnul Tanase, in Saptamina, sa-si amintească ce sediu avea pină la intrarea in partid si ce sediu ar putea sa aiba dupa parasirea lui. Viorel Mihail a mai amintit de avocatul Nagacevschi. Atunci cand a inceput sa-l atace pe Filat – a fost inlocuit.

Iar Vsevolod Ciornei, tot in Saptamina, scrie ca moldovenii nefericiti din cauza sanatatii ciuntite pe linga butoaie au uitat foarte repede ca il vroiau pe oricine numai nu pe Voronin. Filat nu este ideal, dar pare, in comparatie cu altii, la locul lui, incheie Ciornei.
XS
SM
MD
LG