Linkuri accesibilitate

Barack Obama își inaugurează campania pentru alegerile prezidențiale din 2012


Președintele Barack Obama
Președintele Barack Obama

Nu va fi o cursă uşoară pentru preşedintele american pentru că situaţia economică a Statelor Unite nu s-a îmbunătăţit atît cît s-a sperat.


Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama şi-a anunţat pe internet decizia de a candida pentru încă un mandat la Casa Albă, la alegerile de anul viitor. Domnul Obama le-a trimis sprijinitorilor săi mesaje electronice chemîndu-i să se mobilizeze din nou pentru ca schimbările începute în primul mandat să poată fi consolidate în cel de-al doilea. Mai multe de la Oana Serafim.

In mesajul electronic trimis celor peste 13 milioane de americani care l-au sprijinit în prima sa campanie electorala, preşedintele Barack Obama le cere să îl susţină încă o dată pentru ca să poată ducă la bun sfîrşit reformele politice şi economice începute în timpul acestui mandat. Barack Obama mai spune că schimbarea nu este un lucru simplu sau uşor de înfăptuit şi de aceea are nevoie încă o dată de sprijinul celor care l-au ajutat să ajungă în fruntea Statelor Unite.

In campania sa din 2008, tineretul s-a mobilizat extraordinar şi analiştii politici se aşteaptă ca şi de data aceasta tinerii să fie publicul ţintă al mesajului electoral al preşedintelui Obama. In video-ul electoral plasat deja pe site-ul sau de altfel tinerii sunt „actorii principali”, iar mesajul lor este cel al schimbării, speranţei şi încrederii.

„Am văzut energia şi speranţa pe care Obama a aratat-o acestei ţări. Chiar daca nu am putut să votez data trecută, am ştiut că voi putea cîndva să îl ajut să obţină un al doilea mandat şi iată că asta voi şi face acum...”, spune tinărul Mike in clipul electoral difuzat pe site-ul preşedintelui Obama. Clipul prezintă americani de toate vîrstele, etniile, dar publicul ţintă ramâne electoratul tinăr al Americii....




Echipa sa de campanie şi-a propus să adune un miliard de dolari de data aceasta, faţă de 750 de milioane cît a obţinut în 2008.

Si republicanii îşi adună forţele pentru viitoarea campanie electorală, cu fostul guvernator din Minnesota Tim Pawlently, singurul republican care pînă acum şi-a anunţat intrarea în competiţia pentru Casa Albă.

Experţii politici spun că nu va fi o cursă uşoară pentru preşedintele american pentru că situaţia economică a Statelor Unite nu s-a îmbunătăţit atît de mult cît s-a sperat iar datoria publica a atins cote record. Oponenţii preşedintelui Obama speră ca mesajul „ schimbării” să le fie de data aceasta favorabil lor...
XS
SM
MD
LG