Linkuri accesibilitate

Doi polițiști afgani uciși și 20 de persoane rănite în cursul protestelor masive islamice de la Kandahar după arderea unei copii din Coran în Statele Unite


Doi poliţişti afgani au fost omoriţi si 20 de persoane au fost rănite la Kandahar, astazi, in a doua zi de proteste masive impotriva arderii Coranului, cartea sfintă a musulmanilor, de catre un pastor creştin american. Ieri, în proteste similare şi din aceleaşi motive zece oameni au murit, iar vineri, la Mazar i Sharif, șapte angajaţi ai ONU, printre care şi un român, au fost omorîţi de protestatari. Purtatorul de cuvint al misiunii ONU din Afganistan a declarat Europei Libere că echipa ONU nu se va retrage din această ţară.
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a condamnat atît arderea Coranului de către pastorul creştin american cît şi violenţele provocate în Afganistan, spunind că „nici o religie nu tolerează măcelărirea si decapitarea nevinovaţilor şi nu există nici o justificare pentru o astfel de acţiune”. In ceea ce priveşte actul pastorului american, preşedintele Obama a spus că este un act de intoleranţă extremă şi de bigotism.
Controversatul pastor Terry Jones a spus că nu se simte vinovat de atrocităţile comise in Afganistan de extremiştii islamici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG