Linkuri accesibilitate

Un compromis între partidele AIE a permis aprobarea Legii bugetului și a politicii bugetar-fiscale


Parlamentul a adoptat cu voturile alianţei de guvernare politica bugetar-fiscală pentru acest an şi dezbate aprobarea legii bugetului de stat în primele două lecturi. Fracţiunea opoziţiei comuniste se opune ambelor legi, spunând că vor distruge economia. În urma unui compromis între cele trei partide ale alianţei de guvernare, legea despre politica bugetar-fiscală a fost adoptată fără propunerea guvernului de a spori împuternicirile autorităţile fiscale.
De asemenea, introducerea unui nou impozit indirect care putea afecta beneficiarii de remitenţe primite de la rudele din străinătate a fost exclusă şi înlocuită cu monitorizarea şi taxarea averilor mari din venituri nedeclarate. Plafonul cheltuielilor anuale netaxabile, care va fi valabil din 2012, a fost stabilit la 1 milion de lei.
Adoptarea legilor bugetare a întârziat mult din cauza alegerilor parlamentare din noiembrie trecut. Dar alianţa de guvernare şi-a propus să aprobe toate legile bugetare, în număr de cinci, până la sfârşitul lunii martie, pentru a respecta calendarul convenit cu donatorii externi.
XS
SM
MD
LG