Linkuri accesibilitate

Lider sindical prins în flagrant primind mită


Mișcarea sindicală din România - la un capat de drum.

Informatii succinte despre intalnirea presedintelui roman Traian Basescu cu un grup de profesori din Transnistria au fost puse in circulatie de agentia Romanian Global News. Stirea aminteste ca delegatia s-a afla in Romania la invitatia Departamentului pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, din cadrul guvernului de la Bucurestti.

Un nou scandal de coruptie in Romania. Marius Petcu, liderul unei mari confederatii sindicale, a fost surprins in flagrant cand primea 40.000 de euro mita ca sa asigure atribuirea unui contract cu o firma privata. Miscarea sindicala autohtona e la un capat de drum, dupa ce ani de zile a avut drept scop capatuirea liderilor si nicidecum binele celor, pe care, teoretic, ar trebui sa-i reprezinte – arata Mihai Gotiu intr-un comentariu publicat de site-ul afiliat postului Realitatea TV Vox publica.

Cazul Adrian Severin, europarlamentarul huiduit la Bruxelles si exclus din grupul socialist al Parlamentului european, starneste pe mai departe uimirea presei. Alina Pavelescu, Hotnews/contributors, se mira, de pilda, ca politicienii au avut, in mod neasteptat, reactia corecta: conducerea Partidului Social Democrat s-a delimitat imediat de gestul lui Severin, care s-a lasat platit ca sa sustina un amendament, iar reprezentantii puterii au evitat sa proffite politic de lumina proasta in care a cazut principalul partid de opozitie. Si mai uimita se declara insa autoarea de reactiile de pe forumuri sau Facebook, unde este curenta pozitia de tipul: ia mai lasati-ne-n pace cu mofturile astea, noi murim aici de foame, divorteaza nu stiu ce vedeta mondena si voi va tineti de prostii. „Ce nu functioneaza in societatea romaneasca? Noi nu functionam” – suna finalul acestui articol publicat de Hotnews.

Pe aceeasi tema, Silviu Sergiu, de la Evenimentul zilei, e mai putin sigur ca liderul social-democrat Victor Ponta merita laude: n-a facut decat sa se alinieze presiunii venite dinspre partida europeana socialistilor de la Bruxelles.
XS
SM
MD
LG