Linkuri accesibilitate

Călin Popescu Tăriceanu critică la București Comisia Europeană


Calin Popescu Tăriceanu în Parlament, în 2018
Calin Popescu Tăriceanu în Parlament, în 2018

Președintele Senatului din România a cerut Parlamentului să „adopte un mandat-cadru în pregătirea reprezentării României la summitul de la Sibiu” și, implicit, să limiteze discursul deschis pro-european al președintelui țării, Klaus Iohannis. România, care a preluat președinția prin rotație a UE, găzduiește summitul european din mai la Sibiu.
Într-o postare pe Facebook, Tăriceanu critică Comisia Europeană pentru politica pe care duce față de România, Ungaria și Polonia: ultimele două sunt sancționate, în baza articolului 7 al tratatului de la Lisabona, pentru nerespectarea principiilor statului de drept; sistemul juridic din România continuă se fie controlat, pe de altă parte, prin Mecanismul de Cooperare și Verificare.
În opinia lui Tăriceanu, ar fi vorba despre „criza de legitimitate în care se adânceşte Comisia Europeană prin maniera de abordare a relaţiilor cu Polonia şi Ungaria, în privinţa aplicării art. 7 din Tratatul UE, şi cu România în privinţa perpetuării Mecanismului de Cooperare şi Verificare la 12 ani de la aderare“, relatează G4media.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG