Linkuri accesibilitate

Conferința de presă a liderului separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski


Vadim Krasnoselski, imagine de arhivă.
Vadim Krasnoselski, imagine de arhivă.

„Transnistria este o oază de stabilitate în Europa de Est, mai ales dacă e comparată cu vecinii ei – Republica Moldova și Ucraina”, a declarat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei conferințe de presă de săptămâna trecută. Liderul de la Tiraspol a spus că în spațiul mediatic internațional există câteva mituri legate de Transnistria – faptul că aceasta este un ciob al Uniunii Sovietice și asocierea ei exclusiv cu conflictul armat din 1992. Krasnoselski susține că aceste percepții sunt total eronate.

„Noi ținem minte trecutul, dar mergem înainte și avem și rezultate bune, a accentuat liderul de la Tiraspol. Iar a treia idee preconcepută este că Transnistria este un focar de instabilitate în Europa de Est. Din contra, noi suntem o oază de stabilitate, mai ales dacă ne uităm la vecinii noștri”, a spus Krasnoselski. Un alt mit, potrivit lui, este că în stânga Nistrului este foarte mare nivelul de criminalitate și se încalcă masiv drepturile omului.

„Trebuie să ne canalizăm toate eforturile pentru a dezavua aceste mituri și a arăta fața adevărată a republicii moldovenești nistrene”, a declarat Vadim Krasnoselski la conferința de presă la care a participat doar presa apropiată administrației separatiste. Mai multe organizații naționale și internaționale au semnalat în repetate rânduri numeroase încălcări ale drepturilor omului în stânga Nistrului, unele dintre care au fost confirmate și de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG