Linkuri accesibilitate

Deputații ruși au aprobat un proiect de lege prin care vor fi pedepsiți adulții care implică minori în proteste neautorizate


Duma de stat de la Moscova
Duma de stat de la Moscova

Deputații Dumei de Stat de la Moscova au aprobat un proiect de lege prin care vor fi pedepsiți adulții care implică minori în proteste neautorizate sau manifestații și demonstrații. Este votul final în Dumă. Pedepsele vor fi de pînă la 15 zile de închisoare și o amendă de pînă la 750 de dolari, adică 50 000 de ruble.

Mii de adolescenți au luat parte la protestele anti-guvernamentale în ultimii ani, ca și la demonstrațiile conduse de liderul opoziției Aleksei Navalnîi.

Proiectul de lege a fost introdus în Dumă în mai anul acesta, după ce poliția a arestat peste 1600 de persoane, printre ei și adolescenți, în ajunul protestelor organizate de Navalnîi împotriva președintelui Vladimir Putin, la inaugurarea sa pe 7 mai, pentru al 4-lea mandat.

Proiectul de lege trebuie aprobat și de Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului de la Moscova, înainte de a fi semnat de președintele Vladimir Putin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG