Linkuri accesibilitate

Două rapoarte ale Comisiei Senatoriale americane pentru informație încriminează Rusia pentru influențarea alegerilor din 2016


Facebook logo cu steagul Rusiei
Facebook logo cu steagul Rusiei

Două rapoarte, întocmite pentru Comisia senatorială americană pentru Informatii arata ca Rusia s-a folosit de toate retelele de socializare populare pentru a influenta alegerile din 2016, scopul fiind dezbinarea Americii si alegerea lui Donald Trump.

Rapoartele prezentate pe 17 ianuarie sunt cele mai detailate analize a milioane de postări pe rețelele de socializare legate de campania prezidențială din 2016 și documentează intervenția masivă a Rusiei în favoarea partidului republican și a lui Donald Trump. Ele demonstrează, de asemeni, că Moscova a vizat intr-o mare masură și comunitatea afro-americană, încercind să descurajeze pe membrii ei, de obicei sprijinitori ai democratilor, sa se prezinte la urne. O alta, de procedură: rusii au folosit mai mult Instagram decit Facebook. In conformitate cu raportul senatorial si un altul al unei firme private, campania Rusiei a fost coordonată de la St. Petersburg de catre Agenția pentru Studierea Internetului, așa-numita „fabrică de troli”, al carei proprietar este omul de afaceri rus Evgeny Prigozin, un aliat al presedintelui Vladimir Putin. Acesta si peste zece salariati ai firmei au fost inculpati in luna februarie, în America, de echipa procurorului independent, Robert Mueller.

XS
SM
MD
LG