Linkuri accesibilitate

UNICEF: „Milioane de bebeluși și mamelor lor mor anual pentru că nu primesc îngrijirea medicală adecvată la care ar avea dreptul”


Nou născut la un spital din Afganistan
Nou născut la un spital din Afganistan

În fiecare an, aproape 30 de milioane de copii se nasc prematur, prea mici și slabi sau se îmbolnăvesc imediat după naștere, se arată în cel mai recent raport realizat de UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății. „Milioane de bebeluși și mamelor lor mor anual pentru că nu primesc îngrijirea medicală adecvată la care ar avea dreptul, și pe care noi, restul societății, ar trebui să le-o acordăm”, a declarat astăzi 13 decembrie, directorul executiv adjunct al UNICEF, Omad Adbi.

Raportul „Supraviețuire și dezvoltare: cum să reformăm asistența medicală pentru fiecare prematur sau nou născut cu probleme de sănătate” arată că prematurii, bebelușii infectați cu bacterii imediat după naștere sau cei care suferă traumatisme craniene în cursul nașterii sunt grupele cu cel mai mare risc de mortalitate. „Pentru orice mamă și copil este esențial să aibă un început sănătos de la graviditate la naștere și o îngrijire medicală adecvată în primele luni după naștere”, declară Soumya Swaminathan, Director general adjunct de programe la Organizația Mondială a Sănătății.

XS
SM
MD
LG