Linkuri accesibilitate

Preşedintele Igor Dodon va anunța dacă se implică oficial în campania electorală alături de PSRM după 20 ianuarie


Igor Dodon la mitingul socialiștilor, 18 noiembrie 2018, Chișinău
Igor Dodon la mitingul socialiștilor, 18 noiembrie 2018, Chișinău

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi că circa 40% dintre candidații Partidului Socialiștilor la alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi femei, iar 30% vor fi reprezentanți ai altor etnii decât moldoveni.

Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Republican al PSRM, iar președintele Dodon este liderul informal al acestui partid. Președinta partidului este Zinaida Greceanîi.

Potrivit agenției IPN, Igor Dodon a mai spus și că, după 20 ianuarie, va lua decizia dacă se implică sau nu în campania electorală alături de PSRM. Pe 26 decembrie este planificată o nouă ședință a Consiliului Republican al PSRM, la care va fi aprobată lista și platforma electorală a formațiunii.

În ceea ce privește referendumul stabilit pentru aceeași zi cu alegerile, Partidul Socialiștilor a anunțat că nu va face agitație „pentru” sau „împotriva” votului pe subiectele propuse: reducerea numărului de deputați și posibilitatea revocării parlamentarilor din funcție dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG