Linkuri accesibilitate

„Susţinerea celor de acasă - cred că aici se află cheia succesului meu modest”


Maria Borta
Maria Borta

Jurnalul săptămânal cu Maria Borta.

Născută în 27 martie 1963 la Cucueții-Vechi, raionul Rîşcani. A făcut studii la Universitatea de Stat din Moldova. Fost director-general la Dionysos Mereni. A fost preşedinta CNAS timp de 11 ani. Din 2016 este director general la Viorica Cosmetic S.A.

Luni

Ședinţa săptămânală la care se adună toţi colegii. Discutam despre ce am reuşit, de ce avem nevoie, ce este nou pe piaţă, ce fac concurenţii, ce se întâmplă în domeniul legislativ în ramura din care facem parte. Mai vorbim despre Promovare, Marketing, despre colaborarea cu mediul academic, invenţii, proprietate intelectuală – deci ne propunem să creştem încrederea consumatorului. Este foarte important să promovăm produsul autohton şi să întărim Brandul de ţară. După o oră de discuţii intense legate de cum ar vrea clientul să schimbăm abordarea, toată lumea cade de acord şi vom face schimbările necesare. Ziua a trecut repede. Seara discuţii în familie. Beau un ceai înainte de culcare, dar parcă simt că a mai rămas ceva de făcut. Deschid o carte. Mai trece încă o oră şi poate, poate, am o şansă să adorm.

Marţi

De dimineaţă pregătirea pentru serviciu, aceeaşi atenţie pentru look şi vestimentaţie – nu se ştie unde ajungi până seara, adică la ce eveniment. Unui manager de întreprindere din acest domeniu, nu i se permite să neglijeze coafura sau dress-code-ul. La serviciu aceleaşi preocupări: ce ne lipseşte pentru îndeplinirea planului, cum funcţionează utilajul, de ce avem nevoie pentru o productivitate bună, care-i starea de spirit a colectivului. Ne bucura rezultatele. Recent, ca şi cel mai mare producător de cosmetice din Moldova ne-am surprins clienții cu produse de calitate în cadrul expoziției Cosmetics Beauty and Hair din București. O realizare importantă din ultimii ani a fost intrarea pe piaţa din România, care nu a fost uşoară, dar într-un final am deschis magazine specializate. Ne ajută foarte mult în promovare faptul că oferta de la Viorica Cosmetic este cunoscută de către consumatorul român drept un produs natural şi inofensiv. În afară de România, produsele noastre cosmetice sunt exportate în Lituania, Belarus, Bulgaria, Portugalia dar mai avem şi o serie de proiecte în lucru.

Miercuri

Ajung la birou si discut cu angajaţii auditului intern. Mă asigur că respectăm cerinţele ISO. Viorica Cosmetic valorifică potenţialul curativ al plantelor, ierburilor, al florei, în general, de la noi din ţară. Plantele cu care lucrăm sunt cultivate în 12 zone ecologic pure din Moldova, în baza contractelor încheiate cu gospodăriile de silvicultură. Dar şi mai mult suntem mândri de faptul că am reuşit să lansăm o eco-plantaţie proprie – “Vio-Parc” – de unde culegem muşeţel şi gălbenele. Produsul meu preferat, şi o ştiu toţi cei care mă cunosc, este gama Spirulina, pe care o utilizez în toaleta zilnică cu multă plăcere. Deşi, trebuie să recunosc, că testez toate celelalte produse ca să înţeleg cumpărătorul nostru.

Joi

Fac un calcul. La moment producem peste 360 de denumiri de produse cosmetice şi parfumerie. Începând cu 2012 s-au făcut investiţii considerabile în echipament, care au permis lărgirea gamelor de produse, iar specialiştii noştri, cu mulţi ani de experienţă în spate, asigură implementarea conceptelor în viaţă, în produse care ajung pe rafturile magazinelor din toată ţara. Tot la sediul companiei funcţionează şi laboratorul acreditat de către MOLDAC. Anual aici au loc în jur de 1500 de testări pentru a asigura inofensivitatea şi calitatea produselor noastre – acestea fiind principiile noastre de lucru.

Vineri

Avem ecouri după ce am găzduit o delegaţie în Muzeul Frumuseţii în incinta fabricii Viorica- Cosmetic – grupe de la Ambasada Austriei şi alte programări. Super- produsul Viorica- Cosmetic din ce în ce este mai solicitat, colectivul e stabil cu multe planuri şi idei. Avem o agenda de viitor: expoziţii, târguri. În fiecare loc în care suntem prezenţi, găsim o apreciere a produsului prezentat. Recent, am avut frumoase aprecieri şi din partea târgurilor diplomatice din Budapesta şi Geneva, unde am prezentat produsele noastre. Îmi doresc din tot sufletul să ajungem la cifrele planificate şi la aprecierile bine meritate ale produsului prin care promovăm atât brăndul cât şi ţara. Pe parcursul carierei, am avut norocul să întâlnesc oameni buni şi colective superbe. Susţinerea celor de acasă - cred că aici se află cheia succesului meu modest. Ingredientele reuşitelor mele le consider: răbdarea, insistenţa în muncă şi dăruirea în tot ce fac.

XS
SM
MD
LG