Linkuri accesibilitate

Mai multe ONG-uri cer Bucureștiului să respingă cererea Ankarei de extrădare a ziaristului Kamil Demirkaya


Jurnalistul turc Kamil Demirkaya
Jurnalistul turc Kamil Demirkaya

O platformă de ONG-uri active în domeniul drepturilor omului din România, „Respect - Platforma pentru Drepturi și Libertăți”, a luat joi poziție în cazul cererii Turciei ca România să îl extrădeze pe ziaristul Kamil Demirkaya, arătând că Bucureștiul trebuie să respecte legislația internațională și să respingă cererea Ankarei.

„România trebuie să respecte legislația internațională pe care și-a asumat-o prin ratificarea Convenției Europene a Drepturilor Omului și a Convenției ONU privind Drepturile Refugiaților și, în conformitate cu prevederile acesteia, să nu-l extrădeze pe jurnalistul turc Kamil Demirkaya, în ciuda mandatului de extrădare emis la ordinul președintelui Recep Tayyip Erdogan”, se arată în poziția Platformei, publicată pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent.

Grupul de ONG-uri a fost lansat anul trecut, ca platformă ce se opunea redefinirii familiei prin modificarea Constituției. Grupul reunea, la înființare, peste 100 de ONG-uri și cetățeni, fiind inițiat, între altele, de organizații precum Asociația Pro-Democrația, APADOR-CH, Accept, ActiveWatch, CJI.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG