Linkuri accesibilitate

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya a declarat că nu dorește să fie extrădat din România în Turcia deoarece justiția turcă nu funcționează


Jurnalistul turc Kamil Demirkaya
Jurnalistul turc Kamil Demirkaya

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya de la publicația „Zaman” a declarat joi, la Curtea de Apel București, că nu dorește să fie extrădat din România în Turcia, deoarece justiția turcă nu funcționează, iar jurnaliștii şi cadrele didactice sunt „o țintă”, informează agenția Agerpres.

Ziaristul a mai spus că a cerut azil în România, iar acuzațiile care i se aduc de către autoritățile turce i se par „caraghioase”. Ziaristul a amintit și cazul profesorilor turci extrădați din Republica Moldova recent și a precizat că mai mulți jurnaliști de la publicația la care lucrează au fost închiși în Turcia, ca și rude ale sale. Potrivit Agerpres, el a explicat că, oficial, autoritățile din Turcia îl acuză de faptul că a avut pe telefon instalată o aplicație (bylock), folosită de susținătorii clericului exilat în Statele Unite Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că ar fi pus la cale lovitura de stat eșuată de acum 2 ani din Turcia.

XS
SM
MD
LG