Linkuri accesibilitate

Circa o sută de cetățeni ruşi au fost întorși de la granița Ucrainei în urma restricțiilor de circulație anunțate la Kiev


Control în Ucraina la un punct de frontieră cu Rusia
Control în Ucraina la un punct de frontieră cu Rusia

Circa o sută de cetățeni ruşi nu au primit dreptul de a intra în Ucraina în prima zi după ce președintele Petro Poroșenko anunțase că în baza legii marțiale, impusă pe 30 de zile, se interzice intrarea în Ucraina a bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani. Poroșenko a explicat interdicția prin faptul că nu vrea ca Rusia să-și poată crea „armate private” în Ucraina, care ar putea fi ulterior folosite într-o confruntare. Purtătorul de cuvânt al forțelor ucrainene de grăniceri a precizat că majoritatea celor întorși la graniță nu și-au putut justifica scopul călătoriei sau aveau premise de ședere depășite. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe a declarat vineri că Moscova nu va reacționa cu o măsură asemănătoare.

Restricții au fost impus și cetățenilor ruși din Ucraina. De exemplu, în Crimeea , din Ucraina, nu vor putea trece decât cetățeni ucraineni. Această restricție se aplică pentru moment și jurnaliștilor străini, bazați în Ucraina.

Legea marțială a fost decretată săptămâna aceasta după incidental de duminica trecută, din Marea Neagră, când paza rusă de coastă a sechestrat trei vase ucrainene și echipajele acestora, acuzate că ar fi violat apele teritoriale rusești.

XS
SM
MD
LG