Linkuri accesibilitate

Ambasadorul UE la Chișinău a avertizat autorităţile să se abţină de la „încercările de a limita sistemul democratic pluralist de partide”


Peter Michalko
Peter Michalko

Șeful Delegației permanente a Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a avertizat autorităţile moldovene să se abţină în ajun de alegeri de la ceea ce diplomatul a numit „încercările de a limita sistemul democratic pluralist de partide”.

Avertismentul lui Peter Michalko vine la scurt timp după ce o comisie de anchetă a Parlamentului i-a acuzat pe politicienii de opoziţie Maia Sandu şi Andrei Năstase că ar fi beneficiat de finanţări ilegale din partea fundaţiei „Open Dialog” a activistei ucrainene Ludmila Kozlovska, gest ce ar putea să însemne un prim pas spre interzicerea participării acestora în campania electorală.

Ambasadorul european spune că relaţiile UE cu R. Moldova deja au ajuns într-un „moment critic”, atunci când au fost anulate alegerile primarului de Chişinău, şi că alegerile viitoare parlamentare constituie următorul test al democraţiei. „UE nu ar vrea să vadă apariţia unui nou risc a limitării competiţiei democratice, în baza unor motive nefondate, hibride chiar aş zice”, a declarat Peter Michalko.

XS
SM
MD
LG