Linkuri accesibilitate

Rectorul Academiei Teologice din Moscova spune că nu a fost lăsat să intre în Ucraina


Rectorul Academiei Teologice din Moscova, arhiepiscopul Amvrosie susține că nu a fost lăsat să intre în Ucraina. Într-o postare pe contul său din Telegram, el a scris că venise în vizită la Kiev, miercuri, la invitația Academiei Teologice din capitala ucraineană, dar a fost reținut la aeroport de grăniceri.

În motivația în scris primită de la grăniceri privind interdicția de intrare se spune că arhiepiscopul nu a putut să confirme scopul vizitei – un motiv „vădit inventat”, potrivit lui Amvrosie, care spune că avea asupra sa invitația din partea rectorului Academiei Teologice din Kiev privind participarea sa la ceremoniile de celebrare sfântului protector al Academiei și la adunarea anuală a instituției.

Totodată, Amvrosie a criticat declarațiile de miercuri ale președintelui Petro Poroșenko, care a spus că preoții bisericii ruse nu au ce căuta pe teritoriul Ucrainei și că ar trebui să părăsească țara.

Pe 11 octombrie, sinodul Bisericii Ortodoxe din Constantinopol a decis să înceapă procesul de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Drept urmare, Biserica Ortodoxă a Rusiei a rupt relațiile cu Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului. În Ucraina funcționează câteva biserici ortodoxe, între care și Biserica Ortodoxă a Patriarhatului Moscovei.

XS
SM
MD
LG