Linkuri accesibilitate

Ministerul american al apărării a respins cererea administrației Trump de a implica armata în ridicarea unor centre pentru migranţi


Caravana de migranți oprită de poliția mexicană lîngă localitatea Arriaga, 27 octombrie 2018
Caravana de migranți oprită de poliția mexicană lîngă localitatea Arriaga, 27 octombrie 2018

Înalți funcționari ai Ministerului american al apărării au respins o cerere preliminară a administraţiei Trump de a implica armata în ridicarea unor centre de detenţie pentru migranţii ilegali în cadrul misiunii de întărire a pazei la frontiera cu Mexicul, unde sunt așteptați mii de migranți din America centrală. Informația a fost difuzată de agenția Reuters, care citează surse anonime din Pentagon.

Săptămâna trecută, armata americană a anunţat desfăşurarea a peste 7.000 de militari la graniţa cu Mexicul. Recent, în plină campanie electorală pentru alegerile parțiale pentru Congres care au loc marți, președintele Donald Trump vorbise chiar despre 15 mii de militari. Două caravane de migranţi din America centrală, care fug de violența și foametea din ţările lor, se îndreaptă către Statele Unite, unde migranții vor să ceară azil.

Preşedintele Donald Trump consideră aceste caravane drept „o invazie” și a avertizat că militarii de la frontieră vor deschide focul dacă migranții aruncă, de exemplu, cu pietre. Declaraţia a fost retractată ulterior de președinte.

XS
SM
MD
LG