Linkuri accesibilitate

Cazul Jamal Khashoggi discutat telefonic de președinții Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan


Președinții Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan la o întîlnire la Bruxelles, 11 iulie 2018
Președinții Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan la o întîlnire la Bruxelles, 11 iulie 2018

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său american Donald Trump au convenit duminică, în cursul unei discuţii telefonice, asupra „necesităţii de a clarifica" decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul ţării sale la Istanbul, a informat preşedinţia de la Ankara. Totodată s-a anunțat că Erdogan va prezenta marți, in detalii, varianta anchetatorilor turci privind circumstanțele în care a murit jurnalistul saudit.

Potrivit primei luări de pozițiea autorităților saudite, Khashoggi ar fi murit în consulat pe 2 octombrie, în urma unei altercații cu alte persoane prezente acolo. Prima declarație oficială a autorităților saudite nu dă alte amănunt și nici nu precizează ce s-a întâmplat cu cadavrul. Ministrul saudit de externe a vorbit duminică, pentru prima dată, de o „crimă” , susținând însă că autoritățile nu știu încă ce s-a întâmplat, în timp ce la Washington, președintele Donald Trump, a ales cotidianul Washington Post (cu care are relații foarte tensionate) pentru a-și exprima nemulțumirea cu autoritățile saudite și modul cum reacționează în cazul jurnalistului Khashoggi.

Germania a anunțat între timp că suspendă vânzările de arme către Arabia Saudită, chiar dacă acestea au un volum oricum redus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG