Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: „România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, este inadmisibil şi nu voi accepta niciodată aşa ceva”


Președintele român Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele român Klaus Iohannis la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a sugerat joi că nu o va numi pe Adina Florea la șefia DNA, explicând că în fruntea Parchetului anticorupție este nevoie de o persoană independentă și hotărâtă să își asume lupta anticorupție. „România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, este inadmisibil şi nu voi accepta niciodată aşa ceva”. Vorbind la Bruxelles, unde participă la summitul Uniunii Europene, Iohannis a precizat că va studia dosarul Adinei Florea, candidata ministrului justiției, când se va întoarce la București. Numirea Adinei Florea la conducerea DNA a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii, care are însă un rol consultativ.

Potrivit agenției G4media, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a dat miercuri o declarație de presă critică la adresa ministrului justiției din România, care pare să ignore consecvent opinia CSM. „Înțelegem că procedura este în desfășurare [de nominalizare a procurorului șef DNA – n. red.], dar faptul că opinia Consiliului Superior al Magistraturii pare să fie în mod sistematic ignorată de către ministrul justiției în ultimele proceduri de numire și revocare a unor procurori de rang înalt este un semn de dezechilibru în sistem”.

XS
SM
MD
LG