Linkuri accesibilitate

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului României


Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică seara, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului României, el fiind aşteptat de zeci de români stabiliţi în Italia, transmite agenția Mediafax.

Şeful statului, care a venit alături de soţia sa, Carmen, a fost întâmpinat cu aplauze din partea celor prezenţi. Printre ei au fost mulţi copii îmbrăcaţi în port popular, care aveau steagul României în mâini.

Klaus Iohannis a aşteptat iluminarea Columnei lui Traian în mijlocul celor sosiţi la eveniment. La ora 20.50, când Columna lui Traian a fost iluminată în culorile roşu, galben şi albastru, românii prezenţi au început să intoneze imnul de stat al României.

Columna lui Traian a fost iluminată în culorile drapelului României, cu ocazia primei vizite oficiale de stat a unui preşedinte român în ultimii 45 de ani.

Klaus Iohannis se află în Italia în perioada 14 - 17 octombrie, iar vizita sa are loc în contextul Centenarului Marii Uniri şi aniversării a 10-a a Parteneriatului strategic consolidat dintre România şi Italia.

Potrivit Agerpres, tot duminică, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, preşedintele Iohannis a avut o întrevedere cu reprezentanţi de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic.

Luni vor avea loc convorbiri oficiale cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două ţări şi de cooperarea în plan european, internaţional şi securitar. Agenda vizitei mai include întrevederi oficiale cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico.

XS
SM
MD
LG