Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata ediției este Alexandra Batanova

„A început un nou sezon de răceli și infecții virale. Svetlana Postovaia, otorinolaringolog, colaborator al profilactoriului de pe lângă Academia de Științe a Moldovei, a vorbit într-un interviu pentru NM despre greșelile elementare care trebuie evitate în cazul tratamentului răcelii, cum trebuie să ne protejăm de virusurile sezoniere și cum antibioticele ne-au atras într-o luptă inegală cu microbii. Citiți pe site-ul Newsmaker.md interviul cu ORL-istul.

În preajma fiecărui sat din Moldova sunt câteva gunoiști neautorizate, iar în total, în țară, numărul acestora este de peste 5 mii. De fapt, nici acestea nu salvează împrejurimile satelor de gunoiul menajer pe care sătenii îl aruncă unde se nimerește. Statul și autoritățile publice locale deocamdată nu pot face față acestor probleme. S-a constatat însă că problema poate fi soluționată într-un anumit sat. Citiți în această săptămână, cum locuitorii satului Râșcova, raionul Criuleni, au decis să-și transforme localitatea în cea mai curată din Moldova.

După explozia de pe bulevardul Moscovei, care a luat viața a patru persoane, autoritățile municipale au discutat despre interzicerea buteliilor de gaze în condiții casnice. Conform unei versiuni, anume scurgerea de gaze din butelia care se afla în locuință a și provocat explozia. NM a analizat, cine și de ce în Chișinău utilizează buteliile de gaze, ce se va întâmpla dacă ele vor fi interzise și se poate oare micșora prețul curentului pentru blocurile„electrice”.

Primarul de Orhei Ilan Șor este numit tot mai frecvent „imaginea” zilelor noastre. Este omul de afaceri care a primit devreme drept moștenire banii și reputația tatălui său, care s-a împotmolit în legături de corupție și care a jucat rolul principal în „furtul miliardului”. Nimerind în „cursă”, el a devenit instrument în războiul politic. Iar mai târziu, s-a avântat și el în politică – domeniu care a devenit pentru el un colac de salvare împotriva închisorii. NM a decis să urmărească, pas cu pas, cariera principalului „martor” al Moldovei: cum un băiat bun, care a primit încă din copilărie lecții de decență, onoare și etică de la tatăl său, a devenit cel care este în prezent Ilan Șor.”

XS
SM
MD
LG