Linkuri accesibilitate

Spicherul Andrian Candu s-a întrebat dacă mai este nevoie de instituția prezidențială


Andrian Candu
Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a criticat refuzul repetat al președintelui Igor Dodon de a numi miniștrii propuși de Guvern. Marți, la ceremonia de învestire a noilor miniștri – cel al Sănătății, Silvia Radu, și al Agriculturii, Nicolae Ciubuc, Andrian Candu a declarat că Igor Dodon a încălcat Constituția și s-a întrebat în mod retoric dacă în această situație mai este nevoie de instituția prezidențială, transmite Radio Chișinău.

„Este a patra oară în care se exercită interimatul și îmi pun un semn de întrebare dacă mai avem nevoie de instituția președinției. Parlamentul și Guvernul își exercită atribuțiile, de ce să mai cheltuim bani pentru întreținerea președinției?”, a spus Andrian Candu.

Președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție de către Curtea Constituțională, după ce a refuzat în mod repetat să semneze decretele de numire, invocând motive de lipsă de profesionalism și probleme de integritate ale candidaților. Decretele respective au fost semnate de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG