Linkuri accesibilitate

De la tribuna ONU, Trump a criticat Iranul și a avertizat țările europene împotriva dependenței de gazele rusești


Donald Trump
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a spus la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU începută astăzi la New York că respinge ideologia globalizării, că Washington-ul va acorda ajutoare numai celor care îi sunt prieteni și respectă Statele Unite și că nu vor mai permite altora să folosească în detrimentul său imensa piață americană.

În discursul său, Trump a vorbit pe larg despre relația cu Iranul, pe care l-a numit „sponsor principal al terorismului”. Președintele american a spus că Statele Unite nu-i pot permite Iranului să obțină arma atomică și rachete balistice. „Nu putem permite unui regim care scandează Moarte Americii și amenință Israelul cu anihilarea să posede mijloace pentru a transporta o focoasă nucleară în orice oraș de pe Pământ”, a spus Trump.

Președintele american a mai îndemnat țările europene să-și diversifice sursele energetice pentru a nu fi intimidate de un singur furnizor. El și-a reluat criticile la adresa Germaniei, spunând că, după construcția gazoductului Nord Sream II, va deveni totalmente dependentă de livrările rusești.

XS
SM
MD
LG