Linkuri accesibilitate

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă comentează cazul bărbatului decedat în stradă


Poză simbol
Poză simbol

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a comentat acuzațiile din presa socială privind sosirea întârziată a ambulanței chemate în ajutorul unui bărbat care a murit până la urmă pe o stradă din capitală la 20 septembrie.

Într-un comunicat de presă citat de IPN, serviciul de salvare spune că ambulanța chemată joi pe strada Lech Kaczynski a ajuns în opt minute, dar nu a reușit să prevină decesul. Unul din martorii incidentului, Maria Șleahtițchi, soția fostului ministru al educației, Mihail Șleahtițchi, a scris pe o rețea de socializare că ambulanța a venit la 40 de minute de la primul apel la numărul 112 și că în timpul convorbirilor telefonice serviciul de salvare ar fi cheltuit mai mult timp cu stabilirea identității bărbatului care avea nevoie de ajutor, decât cu ajutorarea lui.

Într-o postare pe Facebook, Andrian Candu, spicherul parlamentului, a spus că ambulanța ar fi sosit la 27 de minute după apel, în loc de 15, cât ar fi normal, și că a fost demarată o anchetă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG