Linkuri accesibilitate

Rada Ucrainei a cerut CC să se pronunțe asupra introducerii în Constituție a cursului euro-atlantic al țării (VIDEO)


Petro Poroșenko în Rada de la Kiev, 20 septembrie 2018
Petro Poroșenko în Rada de la Kiev, 20 septembrie 2018

La Kiev, 321 de parlamentari ucraineni au votat în favoarea aducerii în fața Curții Constituționale a unui proiect de lege prin care să fie trecut în Constituția Ucrainei cursul euro-atlantic al țării. După ce Curtea Constituțională se va pronunța asupra cererii deputaților, Rada Suprema de la Kiev va trebui să voteze din nou asupra modificărilor constituționale. Președintele Petro Poroșenko, în discursul său anual către Parlament, a subliniat nevoia ca țara sa să înscrie în constituție obiectivul aderării la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a avertizat despre pericolul diminuării sancțiunilor internaționale impuse Rusiei ca urmare a anexării Crimeii în 2014 și a acțiunilor din estul Ucrainei. „A face concesii Rusiei înainte ca ea să înapoieze Ucrainei Peninsula Crimeea ar fi o înfrângere a legilor internaționale”, a spus Poroșenko.

Ciocniri violente în fața Parlamentului de la Kiev
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:01 0:00

În timpul discursului președintelui de la Kiev în Radă, în fata parlamentului au avut loc ciocniri între poliție și veterani străini care au luptat în estul Ucrainei și care cereau relaxarea legislației cu privire la cetățenie, astfel încât veteranii acestui război împotriva separatiștilor pro-ruşi să poată obține mai uşor cetățenia ucraineană. Un polițist a fost dus la spital și patru oameni au fost răniți.

XS
SM
MD
LG