Linkuri accesibilitate

Președintele Dodon spune că va analiza cele două candidaturi ale PD la funcții de miniștri


Igor Dodon
Igor Dodon

Partidul Democrat a anunțat două schimbări în guvern: ministrul agriculturii, Liviu Volconovici, va fi înlocuit de Nicolae Ciubuc, în prezent șef al Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, iar ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Svetlana Cebotari, îi va ceda locul Silviei Radu, fost primar interimar al Chișinăului.

După ce au fost anunțate propunerile, Silvia Radu a scris, într-o postare pe Facebook, că va fi un ministru neafiliat politic. Silvia Radu a precizat că propunerea a venit din partea premierului Pavel Filip și că a fost una neașteptată.

Silvia Radu a fost primar interimar al municipiului Chișinău din noiembrie 2017 până în mai 2018. A candidat independent la alegerile din 20 mai, obținând 17,65% din voturile chișinăuienilor. Silvia Radu a participat și la alegerile din noiembrie 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. A fost director al companiei Gas Natural Fenosa.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va semna demisia miniștrilor scoși de către PDM, apoi va analiza candidaturile propuse. Pe Facebook, șeful statului a scris că este surprins de propunerile guvernării și apar un șir de întrebări față de competența, calitatea profesională și echilibrul politic al acestor candidaturi, transmite IPN. „Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbata”, a mai scris președintele Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG