Linkuri accesibilitate

Două bombariere rusești interceptate în spațiul de apărare nord-american


Suhoi Su-30 SM în timpul unei demonstrații, Moscova 2017
Suhoi Su-30 SM în timpul unei demonstrații, Moscova 2017

Pentagonul a protestat joi că doi bobardiere ruse au pătruns cu o zi înainte în zona de apărare nord-americană, apreciind că acesta nu a fost efectuat în cadrul manevrelor militare ruse Vostok-2018. Bombardierele au fost interceptate în noaptea de marţi spre miercuri în spaţiul aerian internaţional situat la vest de Alaska de către avioane de vânătoare americane care le-au urmărit până ce au părăsit zona respective.

Joi, avioane militare britanice, franceze, italiene și germane au simulat zboruri de intercepție deasupra Europei de Vest în cadrul unui exercițiu NATO de descurajare a pătrunderii avioanelor rusești în spațiul aerian al aliaților. Aplicațiile NATO de pe 12 septembrie au coincis cu simulări rusești de respingere a unui atac, în care Rusia și-a demonstrat cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană, în cadrul unui amplu exercițiu militar din estul țării.

În mod curent, NATO menține în stare de alertă aproximativ 60 de avioane militare pentru apărarea spațiului aerian, pe fundalul tensiunilor cu Rusia în urma intervenției militare rusești în Ucraina.

În 2016, NATO a efectuat un număr record de 870 de intercepții ale avioanelor rusești deasupra regiunii baltice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG