Linkuri accesibilitate

Cine e de vină pentru accidentul de duminică ?


Automobilul prezidențial, după accidentul din apropiere de Strășeni, 9 septembrie 2018.
Automobilul prezidențial, după accidentul din apropiere de Strășeni, 9 septembrie 2018.

Poliția molodoveană sugerează că șoferul camionetei, colegii șoferului spun că viteza excesivă a președintelui R.Moldova.

Poliția moldoveană a sugerat într-un comunicat că șoferul camionetei care a tamponat coloana prezidențială duminică „s-ar face vinovat de producerea accidentului” din apropiere de Strășeni.

„Accidentul s-a produs, după ce un camion de model Mercedes, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială” compusă din două mașini, se spune într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de la Chișinău, difuzat lunii.

„Ca urmare a accidentului, președintele țării, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Viața niciuneia din persoanele rănite în accident nu este în pericol”, se mai spune în comunicat.

Dar colegi ai șoferului de la întreprinderea Avicola Floreni sugerează la rândul lor în declarații făcute presei că de vină ar fi fost viteza excesivă a coloanei prezidențiale.

Colegi anonimi citați de portalul Ziarulnațional.md spun că un microbuz care se deplasa în fața camionetei ar fi frânat brusc la vederea coloanei președintelui care s-ar fi deplasat cu viteză mare. „Și șoferul nostru a frânat, dar a derapat, fiindcă drumul era umed. A fost un accident stupid”, mai spune sursa „Ziarului Național”.

Întreprinderea Avicola a difuzat un comunicat oficial în care se spune că șoferul este angajatul ei din iunie 2017 și nu are abateri disciplinare

„Automobilul era în stare funcțională bună. În momentul accidentului, șoferul se întorcea de pe rută spre sediul companiei”, se mai spune în comunicat.

Poliția spune că a fost inițiat un proces penal „pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale”.

Apropiați ai președintelui Dodon din Partidul Socialiștilor au sugerat în postări online că accidentul nu ar fi fost întâmplător. (AE)

Previous Next

XS
SM
MD
LG