Linkuri accesibilitate

Ambasada SUA la București împărtășește îngrijorările Ambasadei Germaniei cu privire la recentele declaraţii „defăimătoare şi ofensatoare despre minoritatea germană”


Ambasadorul SUA Hans Klemm
Ambasadorul SUA Hans Klemm

Ambasada Statelor Unite la București a anunțat, într-o postare pe Facebook, că împărtășește îngrijorările exprimate de Ambasada Germaniei cu privire la atacurile recente din România la adresa minorității germane, relatează G4media. Totodată, a repostat declarația ambasadei Germaniei, în care se arată: „Condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau dușmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România. Acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare. Le mulţumim celor care au luat hotărât poziţie împotriva acestor acuzaţii”.

Nici una din ambasade nu îi numește direct pe autorii acuzaţiilor împotriva minorităţii germane din România, personalități de frunte ale partidului social-democrat de guvernământ, începând cu Darius Vâlcov, consilier al premierului.

Până la acest moment, precizează G4media, conducerea partidului și a guvernului nu s-au delimitat de nici una dintre declarații. Singura reacție de respingere formală a venit din partea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, membru ALDE.

XS
SM
MD
LG