Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană cere României „să evite regresul în realizările din cadrul luptei împotriva corupției, precum și să asigure independența justiției”


Günther Oettinger
Günther Oettinger

Comisia Europeană cere României „să evite regresul în realizările din cadrul luptei împotriva corupției, precum și să asigure independența justiției”. Este comentariul dat Europei Libere, în numele Comisiei, de un purtător de cuvânt al comisarului pentru buget, Günther Oettinger, după ce ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că recentele declarații despre România ale oficialului european nu au „o acoperire bazată pe realitate”.

Vorbind săptămâna aceasta la un eveniment la Bruxelles, Oettinger a spus că proiectul european „este în pericol de moarte”, inclusiv din cauza unor amenințări interne. „Unii din interiorul Europei doresc să-l slăbească sau chiar să-l distrugă - Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei”, a spus comisarul european, criticând și guvernul propriei țări, Germania, pentru că nu ar „arată suficient entuziasm pentru UE, în special în chestiunea bugetului”.

În reacția sa, publicată miercuri pe Facebook, Meleșcanu a mai spus că declarațiile lui Oettinger „promovează linii de discurs care contravin atitudinii constructive de comisar european”.

Purtătorul de cuvânt al comisarului european a evitat să dea o apreciere aluziilor personale ale ministrului român, repetând în numele Comisiei Europene că întețirea eforturilor anticorupție și independența justiției sunt chestiuni de „importanță fundamentală” pentru România.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG