Linkuri accesibilitate

Mitingul unionist de sîmbătă de la Chișinău s-a încheiat fără noi incidente


Marea Adunare Centenară, Chișinău, 1 septembrie 2018
Marea Adunare Centenară, Chișinău, 1 septembrie 2018

Mitingul unionist de sâmbătă, de la Chișinău, s-a încheiat în cursul serii, iar mulți dintre manifestanți s-au întors în România după ce poliția a percheziționat cele trei autocare, care fuseseră blocate. Se pare că poliția fusese avertizată că în autocare ar fi fost material explozibil și alte lucruri interzise, dar nu s-a găsit nimic în timpul percheziției.

Marea Adunare Centenară întreruptă, marș spre periferie unde ar fi blocate trei autocare cu participanți, Chișinău, 1 septembrie 2018
Marea Adunare Centenară întreruptă, marș spre periferie unde ar fi blocate trei autocare cu participanți, Chișinău, 1 septembrie 2018

Încercarea unor manifestanți, sâmbătă, de a debloca autocarele sechestrate de poliție la marginea orașului, a dus la altercații cu forțele de ordine. Ulterior, în PMAN, deputatul român Constantin Codreanu a declarat că „România ar trebui să înceteze orice ajutor financiar pentru R.Moldova” pentru a reacționa la abuzurile polției.

Într-un comentariu publicat sâmbătă pe Facebook, Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, a precizat : „Cetațenii români aflați în situații de urgență pot solicita protectie consulară. MAE si Ambasada vor continua sa urmareasca indeaproape ca drepturile cetatenilor români sa fie respectate in conformitate cu legislatia din Republica Moldova si obligatiile sale internationale. Totodata, facem un apel catre cetatenii români aflati in Republica Moldova să respecte legislatia in vigoare”.

La sfărșitul săptămânii trecute, participanții la „Marșul Centenar” fuseseră blocați timp de două nopți și o zi la granița cu R.Moldova. Marșul a început la Alba-Iulia și s-a încheiat sîmbătă, la Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG